Followers

Thursday, May 5, 2011

mama..orang dah tak ada masa dah nie..orang just nak cakap...


mama..org dah xdek masa dh nie..org just nak cakap :

mama..orang selalu terpikir..apa rasa jadi seorang ibu...beban ke??tapi bile orang tengok mama..kegigihan mama menjaga kiteorang..orang rasa..mama kuat..

mama..orang selalu tengok mama nanges tiap kali orang di warded..time 2 orang tak rasa ape-ape sebab org pun tengah sakit..tapi..saat org rasa Tuhan nak tarik nyawa org dah..saat org rasa dh tak boleh nak tengok dunia nie..mama setia menanti..menahan air mata dari mengalir..kerna mama tahu..mama kene kuat untuk anak mama yang sorang nie..




mama..saat orang diambang ke-nazakan..saat nafas susah ditarik..saat DR pakainkan org dengan alat bantuan penafasan..mama hold tangan orang..mama kata..kene kuat semangat..orang nampak air mata mama mengalir..orang nampak papa menages teresak-esak dekat tepi pintu..orang takpernah tengok papa menanges..sebab papa kuat..tapi..hari tue..papa menanges..


: : around dec 2010.papa di-warded...1minggu menanges dekat rumah sebab xdapat jeguk papa dkt hosp..take exam..papa..ateh syg papa..sihat cepat2 ye.. :  )  : :

mama..saat orang di-warded yang entah yang ke berapa kali..orang rase dah tak bernyawe..orang rasa..lemah semangat..tapi..mama yang sentiase ada..mama xpernah tinggalkan org sorang2..even bile DR nak buat something kat org..mama akan cepat2 tanya nak buat apa tuh??? sakit tak ?apa kesan die nanti ??ada cara lain yg boleh buat..yg xsakit ? mama..betapa sygnye mama kat org..






mama..mama ketepikan rasa malu mama sebab anak mama yang cengen nie..malam nak di-operation..orang menagis..teriak sekuat hati..bile DR nak masukkan ubat bius dekat tangan..ya Allah..betapa sakitnye..3kali cubaan..masih tak berjaya..mama tahan air mata kat sebelah..mama asyik tengok DR tuh buat apa..takut2 kalau ade salah cucuk..waktu tu..semua org pandang katil orang..pelik..kenapa nages kuat macam tuh..



mama..disaat orang diusungkan ke dalam bilik operation..mama pegang tangan orang..waktu tu orang asyik kata,,'mama ateh takut...tak nak buat..bawak ateh keluar sekarang..'..time tu air mata mama jatuh lagi...mama usap rambut org..mama pegang dahi org..mama bace al-fatihah..mama cium dahi org berkali-kali..n mama kata ' xada apa-apa..mama ada..papa ada..adik ade kat luar..along , angah , ude pun ade even dioerg xdk kat sini sekarang..ateh kene kuat..kene kuat lawan sakit..kene kuat..nanti boleh cepat sihat.mama ade dekat luar..' saat tu org takut sangat..takut xdapat jumpa mama n papa dah esok pagi...mama asyik pesan dekat DR Fairuz..mintak buat elok2..DR Fairuz senyum je..


                                      : : HOSPHAS..tingkat 6 , kenanga 7 , katil 14  , 22hb - 25 hb : :


mama..orang takut..orang takut andai kata..nanti..orang tak dapat jaga mama sebaik n se-sempurna mama jage orang..orang takut..andai kate mama pergi dulu dari orang..sebab org xpuas rasa kasih sayang mama selama 18 tahun nie..

mama org takut kalau one day..orang pergi dulu..orang xsempat nak jumpa mama..mama..andai esok Tuhan dah tarik nyawa orang..orang cuma nak cakap..ampunkan orang...halalkan air susu yang mama bgi kat org dulu..halalkan makan minum org..halalkan semuanye ma..mama..ketahuilah..dilahirkan dari rahim mama..n menjadi darah daging mama n papa..benda yang terbaik Tuhan anugerahkan dekat saya n anak-anak mama n papa yg lain..






2 comments:

Eyda Syahida said...

sakit ape? be strong okeh!

btw, sy folo~

miss_ain said...

awk skrg sdg sakit?????
skit pe??
saya dh follow awk k..=)