Followers

Monday, March 21, 2011

NIKON D700..coming soon..





adakah anda nampak gambar ape diatas?? Ye ! Nikon D700..saya tahu its look nice..n thats why..bende alah nie menjadi kegilaan my adik...hmm..since dapat staraigth A in PMR 2010..firts thing die mintak from mama n papa...bende alah nie ! ye ! actually..before keluar rizax lagi die dah bising-bising nak benda nie..tambah-tambah lagi, when time raye last year..ade sorang kazen kiteorg ade kamera like this ( jenama lain) n be a fotographer..

untill now die still lagi merungut n always ask 'bile nak dapat nikon D700 nie ma ?'....i thought bile die dah stay asrama maybe akan lupe kan bende alah nie n mintak something yang lagi besttt..tapi,bende nie jugek yang jadi sebutan die..adoy ! adik..adik..and..sebab saya seorang kakak yang memang xmengikuti perkembangan teknologi ( pengakuan berani mati)..so..i always ask him.. 'buat ape nak bende tuh.?.nothing special lah..tak ada kelebihan die..semua kamera same je lah dik..'

and..jawapan die yang memang selalu die bagi.. ' ateh tuh permpuan..tak tahu ape2..so..DIAM ! '
wahhy ! hambek koe..dah kene..kan dah malu kene sound ngan adik sendiri.huhu..so..untuk tak memalukan diri saya lagi and untuk mengelak dari dimalukan oleh my adik..so saya pun bukak goggle n find about D700 tuh....



  • Nikon's original FX-format CMOS image sensor with 36.0 (H) x 23.9 (V) mm image size; 12.1 effective megapixels
  • Superior picture quality throughout a wide ISO sensitivity range of ISO 200 to 6400; can be set to ISO-equivalent 25,600
  • Incorporates Nikon's original EXPEED digital image processing concept
  • Continuous shooting speed is up to 5 frames per second with the included Rechargeable Li-ion Battery EN-EL3e, and up to 8 frames per second when using the optional Multi-Power Battery Pack MB-D10 and Rechargeable Li-ion Battery EN-EL4a/4 or eight AA-size batteries
  • Nikon's original Scene Recognition System, utilizing the 1,005-pixel RGB sensor, greatly improves autofocus, auto exposure and auto white balance performance
  • Active D-Lighting automatically compensates highlights or shadows while you shoot, creating images with natural contrast — even in difficult lighting
  • Picture Control System for image finishing optimized to match individual preferences
  • 3D Color Matrix Metering II for ideal exposures in almost any lighting situation
  • Multi-CAM 3500FX autofocus sensor module featuring 51 AF points offers fast, efficient and precise autofocus
  • Two Live View modes enable shooting while confirming subjects in the LCD monitor
  • 3-inch LCD with 920,000-dot (VGA) resolution and a 170° ultra-wide viewing angle
  • Built-in flash with 24mm lens coverage and Nikon's dependable i-TTL flash control
  • Magnesium alloy used for the exterior cover, rear body and mirror box reduces weight and provides rugged durability
  • Optional Multi-Power Battery Pack MB-D10 extends shooting capability, enhances stability, and provides the further shooting potential of added controls
  • Support for the Wireless Transmitter WT-4/4A (optional) enables direct cable-free image transfer to a compatible computer
  • Included Nikon ViewNX software makes browsing and organizing your images easy
  • Optional photo-editing software, Capture NX 2 allows users quick and easy photo editing





ok2..baiklah my adik..sekarang kakakmu ini dah tahu kenapa anda bergitu selak n excited mahu bende alah nie..n from now..kakak mu ini akn turut membantu anda merenget agr cepat sikit mama n papa beli itu
kamera.. bia I yang jage itu kamera ( kamu kan stay asrama)-haha..sharing is caring kan....!













:  : ini die..my kazen..kazen lah kot..atok abg Rizal nie adik pada atuk saya..so..parents abg Rizal nie kirenye  


sepupu mak saya lah..and..nazri nie??hah?ape ye??ye ! anda pening?saya lagi pening..Btw..saya baru tahu die 


nie kazen saya ( kazen ke ape erk?? )...bile hari semalam die chat ngn saya..hehe..: :


















:  ; cantikkan gambar nie ?gambar nie time raye kedua kat chenor..gambar nie abg nazri yang snap..dgn 


menggunakan kamera die..but xsurelah type ape..  : :






so..Now..saya dah memahami mengape adik saya sngt2 mahu itu kamera..hehe..

3 comments:

Revablogspotlive said...

yup,,ai amat memahami kegilaan adikmu itu..ehe3..kerna ai juga amat mengila2kan camera itu..ehe3..

adan said...

sokong ngan adek awak tuh.. "awak tuh pompuan" hahahaha.. kan dah kene... bila dah dapat nanti belajar ar godek2 camera tu.. baru tau cane bestnyer ade camera DSLR..huuhu

Why So Serious said...

Perasaan tol la bdk ni..kecik2 baru tau..hahahaha