Followers

Monday, March 21, 2011

perlu ke dipertikaikan??

perlu ke dipertikaikan??
perlu ke dipertikaikan nama-nama my siblings??
hmm..
last week..(khamis)..while waiting kak zura search kereta untuk shaye n Niza..
duduk kat benteng..lepak2 ngn abg Bob.
then,tengah lepak2..dtg Iskandar..
entah mcm mane..bukak lah cerite sal family nie..
firts thing Abg Bob tanye..
nama2 my siblings.. ( selalunye org len akn tanye ade kakak x..abg x..)

mule-mule agak malas nak cerita..yelah..buat ape kan nak cerita sal nama-nama nie..
then..setelah puas dipaksa oleh mereka2 yang memang busybody itu ( heheh)..maka..saya pun ceritelah....


'kakak org yang pertama name Dafmil Shaqiera..kedua abg..Danieal shafieq..ketige..kakak lagi,Dafnie Syaqiena..keempat kitelah , Deanna Syaqieza..n kelima adik kite,Dean Syadieq...'

tetibe jerk si Iskandar pandang shaye pelik..shaye pandang Niza n Abg Bob n ask..'kenape? smthng wrong ke?org de salah ckp ke?kenape?kenape??'

Then,berlakulah pertikaian yg dipertikaikan oleh 2ekor kumbang tuh..n yg  memang xpatut dipertikaikan yang membuatkan shaye rase bengang gila B**I !

'eh2 ! Yana..jap.jap..awk nie org sini sungguh ke?kenape name korang pelik sangat..sangat-sangat pelik..name tuh ade makne x??'

' mak ayah org sini ke?ke asal dr siam ?singapore?indon ke?peliklah kan..xpernah abg bob dngr nama cm gitu..awk mg asl singapore ke?? '

'aah lah Yana..tahu x..name korang mg xdek lah dlm list nama kt Malaysia..kelakan pelik org dngr..'


dgn muke pelik n bengang..shaye terus blah dr situ n xbg satu jawapn pun untuk soalan yg dieorg tanye tuh..pening2..geram ! korang yang sesibuk tanye..then bile aku citer..korang yang 'buat-buat'pelik...pas tuh nak pertikaikn pulek..erkk !sengal lah korang nie..
nah ! hambekkk ! nie jawapn untuk soalan korang yang ' bagus' sangat tuh..




: : ye ! saya org sini ! ORI ok..lahir kat sini !made in malaysia ..xdek cop-cop luar nie (emm..maybe adelah-my dad ade sikit drh siam)...Iskandar n Abg Bob..Tahniah ! anda org yang ke 100juta yang kate name siblings shaye pelik..hehe..kekadang if org tanye..pasal siblings2 nie..memang malas nak jawab..sebab dh tahu..mesti dieorg akan buat pertikaian..hmm.makne??hmm..ade2..hehe.tp saya tak tahu lah..xmengkaji..huhu..but..for sure..MEMANG ADA....memanglah xdek..sebab nama kiteorg satu dlm 1 juta..haha..(perasan sudah ! )..ok2..Actually name siblings saya dr gabungan nama my parents..so..org kate..cm de setimental value lah kat nama kami2 nie..pelik?xpeliklah..heheh..jujur..kadang2..rasa cm nak bunuh-bunuh je org yang salah sebut nama kite...if time sk dulu..n name kene panggil sebab nk terima hadiah o jadi MC..sah2 cikgu2 xkan panggil my full name..dieorg mesti panggil'syaqieza'..coz it more earsier..wahy ! sian name depan saya disisihkan..Btw..one day..entah kenapa..tercakap kat kazen org..kate nak change name.haha..kelakakan??sebabnye..malu..xdek org reti sebut nama org..n pelik ngt name tuh.but now..rase banggelah pulek bile de namepelik-pelik nie..hehe..TQ mummy n daddy .. ; ) : :














2 comments:

farish darwish said...

nice blog :) follow me back :)

Natasha Farina Arifin said...

Menjelma dari faceblog tau! I’ll oledi follow u…. care to follow me back at http://sharemyloves.blogspot.com/