Followers

Monday, January 24, 2011

kau datang tanpa diundang!

pagi yang sangat indah..tidur pun sangat2 lah lena..as usual Ana pergi keje and masuk ke 'office' dgn hati yang senang..  Ana duduk kat meje Ana sambil membelek-belek majalah remaja..tibe2 datang 3 orang yang memang Ana xkenal..dengan muka yang pelik+senyuman yang manis(senyuman plastik)Ana pun menjawab salam abe neh.

tibe2 die tunjuk kad kuase dia..Ana neh kepelikan(sambil buat muka kerut2),Ana pun tanya...

'yes.encik,puan,ada apa2 yang boleh saya tolong'

dia dengan bangga nye duduk dekat kerusi depan Ana(Ana x invite pun) and terangkan siapakanh mereka..rupe2nye rombongan cik kiah uh dari PEJABAT **********************************.
Ana pun just dengar abe uh introduced diri die(walaupun sebenarnya tak berminat pun nak dengar).
adolah 10 min abe tu berceramah.

die mintak Ana kuarkan satu dokumen(xboleh bagitahu lah what dokumen) and 'soal siasat'Ana dengan benda2 yang memang Ana tak tahu(yes!coz im 18 years old).ha?untuk ape dieorang datang??owh!2 terpakse dirahsiakan atas sebab2 tertentu!untuk mengelakkan dari 'disaman' Ana pun mulelah mencari idea untuk memberi 'rasuah'(wah!rasuah tau)!antara cara2nye:



first      : beri senyuman yang sangat menarik+tetarik..(senyuman plastik sebenarnye)..
second :apabila di'siasat' jawab lah question tu dengan cara yang mengoda(geli i)!
third     : sambil berkata-kata berikan jelingan yang manje+menggoda..
four      : berikan nama gelaran yang sangat manje utuk 'mereka'  (yang neh Ana tak buat..sumpah)!

ha!dan ternyate,Ana berjaya!*sambil bersorak-sorak*..
walaupun hanya dapat surat amaran..Ana tetap anggap Ana telah berjaye menggode itu abe(boleh dipanggil pakcik juga)!i did very2 gud job!(bos..upkan gaji boleh)hehehe




nie borang yang Ana sign(terpaksa sign)..2 bukan singnature Ana yang sebenar ye..





yes!ini borang yang memang bawa malang bagi 'syarikat' Ana bekerja...walaupun hanya surat warning!


ok2..alang dah story pasal bos neh..Ana pun nak lah promote bos Ana kat korang..she is the most wonderful women*dengan muke kagum..y?because die buat 2keje dalam 1 masa(korang boleh buat?)







yes..nie my bos..with her son..






NOTAKAKIANA: hari nie hari jadi 'bos' Ana..bos!hepi bezday and semoga panjang umur..harap2 'company' banyak ong ye..hehe

2 comments:

Anonymous said...

i suke tips u 2..hhaa..
yekeumur 18?gaye tulisn u mcm dh dewase..
pe2pn..isuppory u!

Anamedolla said...

hahaa..iye 18lah sayang.
look2oldkew?
tq..keep spprting me dear