Followers

Thursday, May 12, 2011

orang zaman sekarang : ' parents nom dua..BF \ GF pertama



' banyak contoh yang kita boleh lihat..remaja zaman sekarang mementingkan BF \ GF dioerg dari keluarga..kadang - kadang sampai menipu famili semata-mata kerna kekasih..tak rasa berdosakah ke anak-anak pada keluarge..sehinggakan sanggup gadai maruah dan mahkota pada kekasih yang tak dijamin suaminye.. '



pagi yang amat malang..dengan semangat berkobar-kobar nak pergi sekolah..tapi hajat tak kesampaian..sebab aku mamai ..so tudung sekolah ku habis hangus.haha ! naseb baik hari nie orentasi lagi...

ok2..back to the topic..read about this dekat satu web nie..i like..so interesting kan??

kalau nak cakap banyak contoh depan mata..yes ! betul lah sangat..dekat sekeliling aku pun banyak contoh .like dekat my new school..sebab aku nie senior..so kawan2 n senior bnyk cerita sal budak-budak menengah rendah punya perangai.siap bawk kiteog pergi jumpa budak tu lagi..terbaik !









yang kadang-kadang aku rasa xpaus hati lah..kenapa lah sanggu nak tipu mak ayah semata- mata sebab kekasih die tu.sampaikn mak ayah simpan perasaan pada anak.sampai mak ayah menangis sebab anak..tak patut kan ? kalau pasal kekasih laju je semua..kalau pasal mak bapa.. ' do i care ? '



satu lagi contoh : kalau pasal kekasih tuh..semua boleh..sampaikan ade jugak peruntukkan untuk kekasih duit gaji..padahal..mak , ayah , adik-adik tolak tepi...ish ! kuat betul penangan kekasih nie ye..ish..ish..mintak lah aku disimpangkan dari benda tuh ..







senang cerita..kalau kite tanya one by one..mesti dieorang akan cakap..famili first..padahll..mulut je bercakap bergitu..perlakuann ? tak salah nak bercinta..tapi jangan lah BERLEBIH - LEBIH sangt sampai lupakan keluarga nu ha...lupakan mak ayah..buat mak ayah susah hati sebab lama xbalik kampung..





maka..sebab itulah..aku dngn banggnye nak cakap..aku SINGLE ok..selesa mcm nie..sebab aku takut nanti kalau aku berkapel-kapel nie..aku lupe seme bende..huhu..


so..renung-renungkan lah..sebab kekasih firts dululah..mahkota yg jadi kebangaan perempuan tergadai even tk kawen lagi//sebab tu jugak banyak anak lua nikah lahir..



p \ s : kalau ikut islam pun..kapel itu satu dosa..tapi dah jadi mcm trend zaman sekarang..life xlengkap without love...

1 comment:

Pembawa_Wacana said...

Kita sendiri perlu mengubahnya.... :)