Followers

Tuesday, February 8, 2011

tapi tu dulu...

















:: gambar hiasan..i admit..i miss him...




saya rindu nak tengok die pakai that school unform..
dulu..
saya selalu marah2 die
kata baju tu macam xcukup kain lah..
seluar tu skiny sangat..
tai tu panjang sangat...
(sebab saya pengawas waktu sekolah dulu)..
tapi..
tu semua dulu....
xde lagi bunyi leteran saya untuk die....









dulu....
meja belajar nie lah bersepah dengan buku2...
bersepah dengan alat-alat tulis...
bersepah dengan kertas-kertas....
sekarang..
meja belajar nie tersusun...
kemas jew...
yang ada hanya keja kayu KH waktu dia form 3 dulu...

dulu..
meja nie lah tempat die belajar.
disaat menjelang pmr..
ada 1 ketika sampai 3 jam lebih dia belajar..
kini..
hasilny boleh dilihat...
xada lagi sorang yang akan lentokkan kepala atas meja disaat keletihan
tiada lagi orang yang akan menghiasi meja tu..

****saya selalu marah+bising2 bile meje nie bersepah..sangat serabut****







dulu...
katil neh penuh dengan bantal-bantal...
jam 10pagi pun katil nie masih berpenghuni...
dulu..
tiap kali katil nie dipasang dengan cadar..
mesti cadar tu dia cabut..
sebab..
dia xsuka cadar..
dia kate serabut + rimas jew..







mama : 'adik! mama rasa mama dah pasang cadar kat katil dalam bilik tu..mana perginye cadar tu?'

adik : 'dah cabut lah..x suka cadar-cadar nie..rimas..buat serabut..nanti bila bangun tidor tercabut jugak.so,baik tak payah pasang..'









dulu..
tempat neh lah paling serabut dalam bilik dia..
selagi ada ruang..slagi tu lah die letak baju2 + seluar2+belt dia kat situ..
tapi tu dulu..
kini..
tempat tu lah paling kemas +lapang..
xada lagi baju,seluar dan belt2 yng tersangkut...











dulu...
ruang belakang pintu nie lah tempat die longgokkan baju kotor dia
sampai berbukit-bukit...
selagi mood rajin dia tak datang..
baju2 tu akan terus berlonggok..
tapi tu dulu...
kini...
tempat tu bersih jew
xde lagi longgokan baju2...








dulu..
almari baju neh penuh dengan baju2..
kalau dah sampai tahap malas dia..
habis bersepah-sepah almari dia buat.....
selagi mama xbising + xkemas..
selagi mood rajin die xde..
selagi tu lah baju dalam almari bersepah-sepah..

tapi..tu dulu...
sekarang...baju2 dalam tu semua dah tersusun..
baju2 dalam tu semua dah berlipat..
kemas jew...
yang tinggal..juzt berape helai bju jew..







dulu...
bahagian nie lah penuh dengan'alat make-up; dia..
mengalahkan i..
haha
tapi..tu dulu...
sekarang..
yang ada..botol2 bedak yang kosong..
al-quran...




**saya rindu mahu rebut krim muka dgn die-hehe*








dulu..
penuh baju2 kemeja +baju2 yang dia suka bergantung..
kalau bukak jew almari neh..dah macam  koleksi baju dah..


tapi,,tu dulu..
sekarang...yang tinggal baju2 yang tak boleh dibawa...
salah satu baju dalam tu..saya letak dalam bilik..
sebab saya tahu..saya akan rindu dekat dia...







dulu...
benda alah nie di selalu men2...
tiap kali dia men bnde neh..
mesti bising...

tapi..tu dulu...
sekarang..benda alah nie..xberusik...
kekal kat dalam bilik dia..
kekal dekat posisi di mana kali terakhir di main...










dulu...
dekat dalam cermin meja nie penuh nota2...
slip exam..rizax exam...gambar...

tapi..tu dulu...
sekarang..yang ada...
hanya slip kemasukan exam pmr...









dulu...
tiap kali dia mandi..
dia akan bawa handfone masuk..
and pasang lagu kuat2+ melalak..
sampai saya menjerit minta dia diam...

tapi,,sekarang..
xada lagi suara yang nak menyanyi dalam bilik air..
xada lagi orang untuk saya menjerit + marah...


i miss all it..







dulu..
kalau..hujan...and dia xdapat keluar naik motor..
port nie lah dia stay..
port neh jugak lah dia merenung masa depan(ye kot)-hahah
port nie dulu lah..saya kadang2 lepak2 dengan dia-waktu malam..

tapi,,,tu dulu...
sekarang...dah xada orang nak kacau saya when saya bergayut telefon dekat situ...
dah xde orang tegakberdiri dekat situ...






dulu..
tiap kali mau pergi sekolah + keluar....
cermin panjang nie lah tempat dia bermake-up...
sibuk mebele rambut...
kadang-kadang sampai berbelas-belas minit..

tapi..tu dulu...
sekarang..dah xada orang nak rebut itu cermin dengan saya
dah xdek orang kene marah ngn pa n ma sebab bersiap lewat sangat
dah xdek orang yang nak berdiri depan itu cermin berpuluh-puluh minit lamanye..






dulu,,,
waktu mula-mula dia beli kasut neh,,,
saya kata kasut nie buruk sangat2...
macam nakpergi menoreh jew...
harap ke mahal jew

tapi..tu dulu,,
sekarang..tiap kali saya pandang kasut neh..
saya akan nanges...
saya akan teringt dia....
saat dia tunjuk kasut nie dekat mama n papa
dia sangat2hepi,,,







dulu..
kerusi malas merah nie lah tempat dia lentok time tngok TV tengah2 malam...
kadang2 makan pun dekat situ...

tapi..tu dulu...
sekarang..dh xda bayang2 dia dekat kerusi tu....









dulu...
saya selalu berebut desktop nie dengan dia..
even ada laptop dalam bilik saya..
dulu..
jam 1 pagi pun masih ada orang duduk dan bermain online game dekat desktop nie..
kadang-kadang sampai berjam-jam lamenyew...

tapi..tu dulu...
sekarang...tak ada lagi orang nak stay depan desktop 2 sampai 1-2 pagi
xada lagi orang yang mahu gaduh2 dengan saya berebut itu desktop...


i miss that moment... : (








dulu...
tiap2 petang motor berplat DBC 1028 nh hilang dr umah...
tiap2 petang motor neh bergerak..
tak pernah nak duduk diam  ini moto..
dulu..
tiap2 petang dia dok basuh+polish2 ini motor

tapi..kini...
motor tu bersidai jew depan rumah..
xbergerak-gerak...
xberalih tempat...
xde lagi deruman enjin kedegaran..





dulu...
dekat meja makan nie lah..
dia amik chicken wing time saya tengah makan..
dekat meja nie lah...
saya bergaduh dengan dia semata-mata sebab chicken wing..

tapi..kini..
xde orang mahu amik+curik  chicken wings saya time saya tengah makan..
tak ada lagi orang mahu kacau saya time saya tengah melantak....
tak ada lagi orang mahu ketuk kepala saya time saya tengah kelaparan..
tak ada lagi orang mahu marah2 saya sebab tak makan sayur...
tak ada lagi orang mahupaksa saya makn ubat (selain ma n pa) time saya sakt...
tak ada lagi orang mahu panggil saya'banyak cekadak'...









::  i admit...i miss him...tak pernah dalam sehari berkal-kali saya nanges...balik kerja tadi..terus masuk bilik dia..baring atas katil dia..
bukak almari dia..ambil sehelai baju dia...
duduk dekat meja belajar dia...

saya sangat rindu orang yang bernama dean syadieq bin ab hamid,,,,,

8 comments:

rinie said...

ala atehhhhh...jgn la camni...uhuhuhu
sedihhh sgt baca ni...dia g belajar la teh...kang dia baca, dia pun nangeh tawww....huwaaaaaaaaa...sob3x

enqa meddeyna said...

ateh..jgn wat sedih gneh...mcm dy g balaja jaoh jer..rilek2 lah..
cian dy..dy kat sne na blaja..lau dy tahu korang sdih2 kat cneh..
pth smgat dy na blaja tahu..support dy !s

Anamedolla said...

dunt know..sebab ath taw die xbace lah..ath uat entry neh..tiap kali miss die..entry baru msti ade jew..
ath miss die..dh try xnk ingt die.tptiap kali ingt die.mesti nanges.i miss him!

enqa meddeyna said...

pliss..be the strOng gurl bebeh ! hahaha.
kcian kat mama n papa aOk, aOk sedih..lg lah dpe sedih..
hahaha, mmg dy ta bce..tp mst dy merase..
fhm!

ms shaqiera said...

along tak suke awak ceni..
adek tue g dah tak de lgsung ke smpai awak ceni nie???
tak suke tgk adek awak tue berjaye ke???
esok2 kalu adek tak berjaye awak ke nak tanggung mkn pkai mekap die??!!

awak nie mcm tak suke je adek brjaye aw...
semua owg rindu die..rase khlgn die..
doakan die lebih berjaye cukuplah..
adek pun tak suke awak merengek2 ceni...
support die...nie tak uat entry tounching2 je...
cube uat entry yg bgi semngat kat adek cket...
at least 1 ari nanti adek bce, die tau ade owg sokong die...

Anonymous said...

deanna..
aq dapat rase pe ka rase..kehilangan orang tersayang memang beri kesan..

imran mania14 said...

fuhh..touching ak jap bace tdy..huhu..

Deanna Syaqieza said...

imran :hahaha..aq ne tacing hari2..hehe