Followers

Saturday, April 30, 2011

stay asrama.satu perubahan ke arah postif atau negatif ?


semakin hampir keputusan UPU nak keluar..macam-macam topik yang keluar..such as..pasal stay-stay asrama nie lah.mcm mane lah kehidupan kat asrama  ?

 kene buli tak ? mcm mane nak basuh baju ? nanti bilik share-share..macm mane nak pakai baju? dulu kalau ngn famili-famili he slamber badak je.sekarang ngn org asing..adesh ! macam mane kah??yang paling penting..berapa banyak aku tengok kawan-kawan aku stay asrama..perangai makin hancuz ( perubahan ke arah negatif) ! so..dekat mind aku dah set..'kalau duduk asrama..everything akan berubah.mesti kita jadik 'jahat''..yeke??





:

tapi kan..kan..kan..semalam adikku baru balik asrama....die banyak berubah..berubah ke arah positif ah.Alhamdulillah..sudah rajin belaja maa..sudah dengar cakp..sudah insaf..hikhik..start tengok perubahan sikap die..aku pikir..  

' adakah stay di asrama nie buat kan kite berubah..menjadi yang lebih baik..kalau mcm tu nak duduk asrama lah..mcm seronok jerk.'..






adakah anda dapat membayangkan bagaimanakah ini budak stay asrama??hikhik.. masak nasik pun tak retik.lipat kain pun kucar kacir , ade hati mau duduk asrama..mimpi ah kamu ye !



persoalannye..adkah stay asrama ini akan merubah kite ke arah negarif  atau positif ?aku tak pernah stay asrama..sebab tuh aku tanye !  * blushing blushing *





p / s  : credit to kawn-kwan dekat group SAHABAT BLOGGER.sebab banyak bagi opinion tentang asrama-asrama nie..: )






3 comments:

www.fierapirot.bolgspot.com said...

memang pun dok asrama boleh mematangkan kite..tapi kdg-kdg kite kena jadi jahat gak..huhuhu..=) singgah and follow u..

kuzer miyo said...

huhu . depends dgn dri sndri . kdg2 msuk ostel jd lone renjer . trpkse survive sorg2 . tp dr ostel kte byk blaja mcm2 . so, gud luck!

miza said...

duduk asrama bezz..tapi kne pandai cari kawann la..

*singgah n follow sini ea~.huhu