Followers

Monday, February 7, 2011

first night without him..


speechless!!
surat tawaran kemasukan ke SMK SAINS SEREMBAN  ( SASER)






kepenatan + kepeningan.....hari nie..hari pendaftaran sekolah for my youngest bro...‎dean syadieq or name FB nye Dean Evans ...and hari nie hari pertama die duduk kat asrama  ( pertama kali dalam hidup die!  )... wish him luck!!!!













registration day..

















        : : keexcited-an melanda ini budax.. hahahahaah!!!










 turun2 jew dari kereta...kami2 disambut oleh student-student SASER..  setiap kali terserempak or terpandang secara sengaja @ tak sengaja dengan budak2 owh....comform dieorang akan bagi satu smile yang baik punye...bikin cair hati gua jew..!!!!!
hahahah!








student2 kat SASER..waa ckp sama lue...dieolang manyak ncem +bek..hahaha..


*pitcha nie di snap time follow dieorg berdue nie pergi  'tuah rest room' ...













sesi pembayaran yuran..sebab saya kakak yang baik * sambil senyum sorang2*....saya teman lah adik saya nie bayar yuran asrama , koop dan macam2 lagi..
waa mau cakap cama lu olang...bayar yuran saje dah menjejah RM 1300 lebih...




* walaupun terpaksa tunggu agak lama..tapi, x rasa bosan + marah + jemu...sebab..layanan yang kiteorng dapat..baik punye..good servis!!!
student2  yang bertugas pun friend-ly...

















SESI SUAI KENAL....




adik saya dapat 'Tuah Group'.... group terbaik dekat sekolah nie..
xmau cakap manyak2 pasal sessi nie..apa yang penting..layanan yang kiteorang dapat.memang... TERBAIK!!!!!











****** katil my adik kat bahagian atas...bahagian bawah..senior die punye maaa....




lepas dah setle2 semua..da sorang adik SASER neh ( ye!adik,,sebab saya lagi tue dari mereka2 itu!)  tunjukkan bilik my bro..

1 bilik 30 orang..hah?ngape?terkezut kew??

actually,my adik dapat bilik yang besar...sebab tu ramai...selesa jugak lah blik die..









ceramah2 untuk parents....


 antara kata2 yang menarik minat saya adalah....:




'  dulu..dekat sekolah lama, anda mungkin adalah pelajar terbaik...tapi,di SASER..tidak seorang pun pelajar terbaik...kerana semua di sini adalah terbaik '


'  Mungkin anak-anak sekalian takut stay dekat asrama sebab  gejala buli..tapi di SASER..kami menentang gejala buli..dan di SASER..tidak pernah berlaku gejala sedemikian! '


' apabila anak2 sekalian sudah menjejakkan kaki di SASER..anda adalah anak-anak kami..dan anda akan kami jadi kan seorang yang terbaik dan berguna'..




dunt know lah nape Ana suke + ingat sangat kate2 pengetua SASER...









: : OPERASI ANGKUT BEG...



Ana rase sekolah nie best + sangat2 bagus sebab....



i ) bagunan sk neh xtinggi..paling tinggi pun tingkat 2...

ii ) student dekat SASER tak sampai 800 student.

iii) dekat SASER hanya ada pelajar tingkatan 4 n 5 jew

iv ) hampir semua cikgu2 dekat sini..ckgu cemerlang

v) ana confident..my adik akan sucess!! - serius!

vi ) sk nie khas untuk laki2 saje..( adik Ana xleh menggatai lah)-hahha

vii ) future my adik terjamin.. ( insyaallah!)









:: BALIK TIME






::  muke org yang akan ditinggalkan.. miss him.. : (









:: kata2 terakhir my parents to my adik a.k.a ank bongsu mereke... : )


* sedikit emo time neh...







nanges time..(ngan aku2 sekali emo + melalak)



waa tau..lue senyum2..tapi,dalam hati lue manyak sedih..lue kan anak manje!lue kan suke dengar mama bsing dkt lue..mama will missu adik!


-hahahah!













::pictha dari dalam kereta..
kesedihan melantun-lantun








**********************************************************************************



gonna miss him..lepas nie..xde orang dah nak kacau saya malam2 bute..pas neh xdek orang dah nak sepah2kan katil n almari bju saya..lepas nie xdek org dh nk buli sy..lepas nie xdek org dh nk curi chicken wings sy..lepas neh..xdeorg dh nak berebut lptp dgn sy ( even desktop ada)..lepas nie xdek org dah nk gojip2 ngn sy..lepas nie xde org dh mau tman sy tngok TV mlm2..lps neh xdek org dh mau tmn sy mkn mlm2..lepas nie xdek org dh mau pegi beli buger untk sy..lps nie xdek org dh mau takut2 kan sy..leps nie xdek org dh mau pnggil sy 'si lembik!'...lps neh xdek org mau rebut charger n earfone dgn sy..lps neh xde org dh mau 'pau' sy..lps nie xdek org dh nk rebut remot tv dgn sy..leps nie xdek org dh mau kutok2 sy..lps neh xdek org dh mau blsh2 sy... i miss him.. : (



**********************************************************************************



12 comments:

Anonymous said...

oit deanna!

aku sdh bace ayt koe yang last tue..
aku tahu koe nages kan waktu buat entry neh?aku tahu.

hehe..nages lah2..koe comel bile nages

Anonymous said...

mkcik deanna dh touchng2 neh..
haha..

Anonymous said...

deanna!!!aku tak sedih bace blog koe..
aku sedih bile tengok gambar adik koe salam mama..
and gambar dari dalam kereta 2..

dean!aq pun rindu koe...haha

Anonymous said...

rindu koe dean!!

Anonymous said...

atehhh!!! koe mg selalu buat aq risau dkt koe/./
koe selalu jew nages!janganlah cegen2..
adik koe pun mesti rindu mkoe..

Anonymous said...

dyna!!
tahniah!aq bru tahu adk ka dpt straigt A in pmr..
ka jge diri elok2..
aq tchng jp bcew ayt koe y trakhr..
jgn nages2..

Anonymous said...

relax lah ateh,,
jgn nages..kuatkan semngat..
doakan adik berjaye disane

Anonymous said...

Anamedolla..

u ada bakat menulis..
congrated 2 ur bro..
as i know,mau masuk ini sekolah sush sikit..sebab die nk pelajar yang betul2 cemerlang..
and im sure..adk u antara terbaik di malaysia..
congrate 2 ur bro

Anamedolla said...

tq anonymous..
yes..
Ana pun still xprcaye dia dpt sek itu..
wish him luck!
hope die success..
rezeki die..usaha die..

Anonymous said...

nena!!!!!!
ka jangan lah macm ne..
kiteorg satu famili doakan dia..
koe jage diri elo2..
nanti die mol koe cakap lah dengan die..
xmau nanges2..
nanti sian pjo nak layan koe
ahahaaha

Anonymous said...

deanna!ka sudah jadik anak tunggal di rumah..haha..sudah2..jangan nanges2..kuatkan semangat..doakan syadieq kat sana.semuanye ok..aku kenal adik koe.koe solat and doakan die ok.jangan cengen2 ok.be strong yew.

Anamedolla said...

wehy!
semua kate aku ank tunggal.. : (
kesedihan melanda..haha..ok..
sekarang nie dh sedikit ok...
aq xnanges l;ah..
aq melalak jew
hehehe
tq 4 ur ssprt